• Készletkisöprés

    Készletkisöprés

  • -20%

    -20%

  • Útikönyvek

    Útikönyvek

A Dunakanyar

A Dunakanyar
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: 1314-1-1-1

A Dunakanyar című kötetének célja, hogy kiszélesítse a belföldi turizmus túlzottan is főváros-fókuszú látókörét, valamint a Budapesten és környékén élők figyelmét ráirányítsa régiójuk kevésbé ismert kincseire.

A kötet nyitófejezete bemutatja a Dunakanyart, annak keletkezését, a Duna útját, míg eljut a legszebb folyóvölgyig. Részletesen foglalkozik a Duna–Ipoly Nemzeti Park érintett területeivel, az itteni természeti értékekkel. Sorra veszi a történelmi múlt kiemelkedő eseményeit, valamint azokat a nevezetes személyiségeket, akiknek élete/tevékenysége ehhez a tájhoz kötődik. Az itt közölt fesztivál- és programnaptár összefoglalja azokat az évről évre megrendezett eseményeket, amelyek különösen sok érdeklődőt vonzanak az itteni településekre.

Kiemelten foglalkozik a kötet a nagyobb városokkal, így külön fejezetben szerepel Esztergom, Visegrád, Szentendre és Vác, illetve egy-egy fejezetben szerepelnek a bal és a jobb part kisebb települései (bal parti kirándulások, jobb parti kirándulások).

Az Esztergom című fejezetben bemutatjuk a bazilikát, a Keresztény Múzeumot, a főszékesegyház kincstárát és a királyi palotát.

A következő fejezetben Visegrád látnivalóit vesszük számba. Részletesen bemutatjuk a királyi palotát és a Mátyás Király Múzeumot, a Salamon-tornyot és a fellegvárat.

A szentendrei fejezetben részletesen foglalkozunk a Szerb Ortodox Egyházművészeti Gyűjteménnyel, a Belgrád-templommal, a görögkeleti templomokkal, a Kovács Margit Múzeummal és a skanzennel.

A váci fejezetben bemutatjuk az Egyházművészeti Gyűjteményt, a püspöki főszékesegyházat, a Memento mori című kiállítást és a diadalívet.

A részletes leírások után minden fejezet végén rövid, fényképes írásokat közlünk mindazokról a látnivalókról, amelyekkel részletesen nem foglalkozunk.

A bal és jobb parti kirándulások fejezeteiben a Duna folyásiránynak megfelelően „utazunk”, azaz fentről lefelé. A bal parton Nagybörzsöny, Márianosztra, Szob, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Vácrátót, Dunakeszi , Fót az útvonal. A jobb parton Pilismarót, Dömös, Dunabogdány, Tahi, Leányfalu, Budakalász, Csobánka, Pilisszentkereszt és Pomáz szerepelnek a kirándulás útvonalában, illetve itt mutatjuk be a sziget településeit is egy szigeti körút során.

Az útikönyvet tematikus fejezetek zárják. Itt vesszük sorra a gyalogos, a vízi és a kerékpáros túrázási lehetőségeket, a kisvasút-útvonalakat, a fürdőket és a gyógyfürdőket, illetve családi programokat is ajánlunk. Végül tippeket adunk ahhoz, hogy az érintett területen milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe az utazók, úgymint: hol szálljunk meg, hol együnk, igyunk, hol szórakozzunk, sportoljunk, hol vásároljunk, hogyan közlekedjünk? Ez utóbbi tematikus egységekbe üzleti alapon kerülnek be az egyes szolgáltatók és szolgáltatások.

Sorozat: Vendégváró-útikönyvek
Szerkesztő, közreműködő: Ifju György szerkeszto
Oldalszám: 240
Méret: 142x197
Tömeg: 402g
Kötés: fuzött, ragasztott, puha táblás
Kiadás éve: 2010

Akciós ár: 3 200 Ft helyett 990 Ft
Akció ideje: 2020.02.25 - 2020.12.31

+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Well-Press Kft.
3527 Miskolc, Bajcsy-Zs. E. u. 15.

E-mail: info@wellpress.hu

Irodánkat bizonytalan időre bezárjuk.

Online megrendeléseket továbbra is fogadunk, valamint a kiszállítás is zavartalan.

Hasonló termékek

Látnivalók Salgótarjánban

Látnivalók Salgótarjánban Akciós ár:
2 800 Ft helyett
100 Ft

A Tisza-tó és környéke

A Tisza-tó és környéke Akciós ár:
3 200 Ft helyett
990 Ft

Akciós termékek

Ínyencek takarékos …

Ínyencek takarékos szakácskönyve Akciós ár:
2 100 Ft helyett
700 Ft

Bunda - Futball és …

Bunda - Futball és szervezett bűnözés Akciós ár:
2 090 Ft helyett
1 000 Ft

Újdonságok

Élmények és látnivalók …

Élmények és látnivalók Magyarországon Akciós ár:
6 250 Ft helyett
5 000 Ft
Új

Top termékek

Élmények és látnivalók …

Élmények és látnivalók Magyarországon Akciós ár:
6 250 Ft helyett
5 000 Ft
Új

A Dunakanyar

A Dunakanyar Akciós ár:
3 200 Ft helyett
990 Ft

Kiemelt termékek

Látnivalók Borsod megyében

Látnivalók Borsod megyében Akciós ár:
3 200 Ft helyett
990 Ft

Velence

Velence Akciós ár:
1 500 Ft helyett
500 Ft